Valg af revisor – find den billigste

Når du er erhvervsdrivende på den ene eller anden måde, er der brug for en revisor til at hjælpe med regnskabet. Det kan i starten af ens virksomhed være en større del af budgettet, der går til revisoren, og alligevel er det vigtigt at bruge revisor, for det kan være pengene bliver sparet og tjent igen, netop fordi du bruger revisor.

Der er mange grunde til at bruge en revisor, for de er inde i alle de mange kringelkroge, der findes i regnskabsverdenen. Det kan gøre en stor forskel for din indtjening, det kan være nogle af dine bilag er blevet posteret forkert eller lignende, og det er netop her en revisor kan komme ind og gøre en stor forskel .

Moms, aktiver og passiver

For nogle er det svært at holde styr på begreberne, der findes i regnskabsverdenen, og allerede her, er det godt at vælge en revisor, som tidligt kan gå ind at rette op på de fejl, der måtte være lavet. Det giver dig tryghed at vælge en revisor som har styr på tingene, og du kan derfor trygt sove igennem.

Er du for eksempel i tvivl om hvordan du får afregnet momsen, både til leverandører og til dine kunder, vil det være oplagt at bruge en revisor. Her kan der nemlig blive regnet efter de mange forskellige regler der er, og så lang tid du har bilag, er der godt styr på det. Det betyder nemlig at det også er lettere for revisoren at lave det endelige regnskab.

Det samme gælder aktiver og passiver, for her er det også vigtigt at alt passer, så du ved hvad du har af overskud i virksomheden, om der er nogle gældsposter som skal betales nu her, eller om de er mere langsigtede. En god fingerregel, der ofte bliver fortalt når man vælger revisor er, at når du vælger en revisor, skulle der gerne være så meget mening med det, at revisoren betaler sig selv hjem, fordi han eller hun finder en række ting, der regnskabsmæssigt kan gøres på en helt bestemt måde.

Vil du gerne have styr på meget mere end moms, aktiver og passiver, er der ingen tvivl om at du skal have fat i en revisor – for du får mere tid til det du gerne vil lave, og du får 100% styr på dit regnskab. Uanset om det er dit første regnskab eller dit regnskab nummer 50, er det vigtigt at have en revisor med, der kan sikre at du har fået alle ting med, at alt er som det skal være, og at du ikke snyder dig selv for noget, som kunne give et endnu større overskud i virksomheden.

Regnskabsmæssige spørgsmål i løbet af året

Når du har en revisor, er det ikke kun ved selve regnskabet du kan bruge vedkommende. Det er også i løbet af året, når der for eksempel skal laves investeringer ud fra virksomhedens aktiver. Det kan være overvejelserne om større lokaler til virksomhedens medarbejdere, det kan være investering i en bil, eller noget helt tredje.

Her kan der hurtigt komme nogle udregninger fra revisoren, som fortæller om det er fornuftigt, hvad det kommer til at betyde for overskuddet, hvad der rent teknisk sker med årsresultatet og flere andre ting. Det er i situationer som denne, hvor det er godt at sparre med sin økonomiske rådgiver, som ofte kan være revisoren. De har den tekniske viden om regnskabet, og kan være med til at fortælle om tidspunktet er rigtigt eller forkert, når det gælder større investeringer.

Den dygtige revisor tjener sig selv hjem

Når du vælger en revisor, der har styr på tingene, er der ingen tvivl om, at langt de fleste gange vil han eller hun tjene sin egen løn hjem, fordi der netop er en del regnskabsmæssige ting revisoren kan lave, hvilket du som virksomhedsejer ikke har mulighed for at vide. Det er jo netop derfor revisoren er blevet revisor og du er blevet virksomhedsejer.

Der er mange regler at holde styr på, og du vil aldrig have mulighed for at komme lige så dybt i de regnskabsmæssige spidsfindigheder, i forhold til hvad en god og dygtig revisor har mulighed for. Det kan godt være du kommer et godt stykke af vejen, så skal du efterfølgende kigge på dit timeforbrug, og se om det så kan betale sig.

Det er vigtigt at du fokuserer på de ting du er dygtig til, og så handler det om at bruge sin sunde fornuft i forhold til valg af revisor. Find en med gode referencer på hjemmesiden, find en du har præferencer for og arbejd så videre med vedkommende. Hold altid et møde først, for også at finde ud af, om der er kemi mellem dig og revisoren.

Hvor finder du din revisor

Når du skal i gang med at vælge revisor, er der ingen tvivl om at nettet er et godt sted at starte. Her har du mulighed for at finde mange forskellige revisorer, der tilbyder deres regnskabshjælp til dig. Følger du nedenstående punkter, vil du være godt rustet til et møde med revisoren første gang.

  • Find en revisor, der har en hjemmeside som tiltaler dig. Afhold et første møde, sørg for at det er et opstartsmøde, hvor I har mulighed for at se hinanden an. Det er vigtigt med kemien, for det er trods alt økonomien i virksomheden det handler om.
  • Gennemgå referencer, ring op til et par stykker af dem, hør deres mening om revisoren, se om der er anmeldelser på nettet af revisoren og læs dem så. Det kan være forskellen på mere overskud i virksomheden, eller blot status quo, alt efter hvem du vælger af revisor.
  • Hør altid om muligheden for at bruge revisoren hele året, og find ud af om det skal være en fast pris, afregning pr. gang eller lignende. Det er vigtigt at du har meget klare aftaler om dette med din revisor, så sørg også for at have styr på dette element, når du vælger revisor.

Der er ingen tvivl om at du skal starte på nettet med at finde din revisor – for det er her du kan lave alt det indledende arbejde, og sikre at du kommer godt i gang, når du har valgt den revisor, du ønsker at arbejde sammen med.

BOGFØRING TIL SELVSTÆNDIGE, DER ER TIL AT FORSTÅ

Simpelt Regnskab er et komplet regnskabsprogram til selvstændige, freelancere og andre små virksomheder.

Gratis support, momsafregning og årsregnskab. Gem bilag i skyen og send elektroniske fakturaer. Fra computer, mobil og tablet.

Bogføring er enkel og ligetil, så du kan koncentrere dig om det, du kan lide. Dit fag.

Prøv 30 dage gratis.