Find en god bogholder og spar tid (=penge)

Når du som selvstændig brænder for at lave dit arbejde, er der alligevel altid en ting der følger med. Det er nemlig uundgåeligt at lave regnskab, og derfor har du også mulighed for at finde en bogholder til denne del. Er du i tvivl om hvad du kan bruge en bogholder til, er det blot at læse med her, hvor du bliver klogere på de mange muligheder en bogholder er med til at give dig.

Mange tror fejlagtigt, at det kun er muligt at bruge en bogholder en gang om året, når der skal laves årsregnskab. Det er dog ikke sådan det hænger sammen, for du har i løbet af året også mulighed for at bruge en bogholder til sparring i forhold til det økonomiske aspekt af din virksomhed.

Der kan være spørgsmål forbundet med at drive virksomhed og en del af dem vil altid være det rent økonomiske, og her kan en bogholder eller revisor give dig sparring på mangt og meget. Det kan være tekniske regnskabsregler, som faktisk kan give dig mulighed for at investere tidligere end ventet, eller det kan være du skal være opmærksom på en ny regel, som gør at investeringen skal vente.

Det er her bogholderen har sine kernekompetencer, og derfor er det også vigtigt for dig at bruge en bogholder, så du altid er sikker på, at hele det økonomiske aspekt af din virksomhed er toptunet og kører som det skal. Du har derfor som selvstændig altid mulighed for at bruge en bogholder til langt mere end bare den regnskabsmæssige del i virksomheden.

Styrk bundlinjen med en revisor

Når du har en virksomhed, og din revisor får lov til at gennemgå den, kan det være med til at styrke bundlinjen. Der kan blive optimeret på alt hvad der har med økonomien at gøre, og det kan betyde, at der ikke er lavvande i kassen når slutningen af måneden nærmer sig. Det kan være en enkelt ændring på betalingstiden i forhold til dine kunder, eller det kan være en overordnet strategisk likviditetsplan.

En dygtig revisor betaler altid sin egen løn, er der et ordsprog, der siger. Derfor kan det være en god ting hurtigt at anskaffe sig en dygtig revisor, der kan sidde eksternt og kigge på de større økonomiske linjer i virksomheden, og derved finde de steder, hvor der kan laves om, hvor der rent regnskabsmæssigt har været nogle fejl og så begynder det hurtigt at se anderledes ud på bundlinjen.

Der er også noget som hedder budget, og det kan en revisor være med til at lave for dig. Det bliver kaldt prognoser af nogle og omsætningsbudget af andre. Her kan en revisor baseret på de faktiske markedsforhold, kendskabet til din virksomhed, de sidste par års resultater og hvordan markedsprognoserne er, være med til, sammen med dig at finde det budgetmæssige mål for virksomheden.

Det kan så blive delt ud på forventningerne til de enkelte måneder, og efterfølgende ned til hver enkelte dag. Der er ingen tvivl om at en dygtig revisor er meget dygtig til dette, og så er det ikke længere kun selve regnskabet, der skal kigges på, for her er det en helt anden genre af det at føre virksomhed du er ovre i. Din bogholder kan altså meget mere end blot at kigge på dette års regnskab og gennemgå det, det er op til dig at bruge din bogholder og revisor til det de kan – det kommer til at give resultater på bundlinjen hver eneste gang.

Find din nye bogholder

Når du gerne vil finde en ny bogholder, er der efterhånden flere muligheder for at gøre det. Du kan stadigvæk finde en del bogholdere i telefonbøgerne, dog er der flere og flere som vælger at være meget mere synlige på nettet, hvor 97% af alle danskere starter med at søge nu. Det giver jo sund fornuft at være der, hvor de potentielle kunder er.

Der går ikke lang tid fra du har søgt på nettet efter en bogholder, til at du har mulighed for at ringe til de 5 første. Her vil der også ofte være mulighed for at gå ind på deres side, finde referencer, læse dem igennem og søge på trustpilot for at se om de har fået nogle anmeldelser der.

Det kan også være du har en i dit netværk, som kender en god bogholder, og det gør at du altid kan prøve at kigge den vej. Har du ikke det, er der ingen tvivl om at nettet er det mest oplagte sted at starte. Er du en mindre virksomhed har du også mulighed for at finde en bogholder, der har specialiseret i at hjælpe mindre virksomheder til at vækste, så igen, der er nok muligheder for at finde den helt rigtige bogholder. Et sted at starte kunne være på bogfoering.dk

Du har mange muligheder – udnyt dem

Når du nu har fundet ud af, at en bogholder kan bruges til mange andre ting end kun lige at gennemgå årsregnskabet, er det også vigtigt at du begynder og udnytte de muligheder du har. Det kan være du har brug for en sparringspartner i forhold til næste års budget – det vil din bogholder være perfekt til.

Det kan også være du har fundet en fejl i dit regnskab, men nu ikke kan komme videre og derfor har brug for en bogholder som kan finde ind til fejlens kerne og afslutte dit regnskab, så det bliver lavet rigtigt første gang.

Udnyt alle de muligheder du har, når du har en god bogholder – det betaler sig at gøre det hver eneste gang.

Find din bogholder på nettet i dag

Nu går den ikke længere, du ved at en bogholder kan være med til at gøre en stor forskel, så er det også blot at komme i gang med at udnytte dem. Der er ingen grund til at vente, for kan du få et større plus på bundlinjen, vil en bogholder hurtigt være tjent ind.

Kom i gang allerede i dag, find ud af hvem du skal bruge som bogholder, start på nettet, undersøg nogle forskellige revisorer og vælg så den rigtige bogholder – det betaler sig hver gang.

-regnskabsguiden 2014 med senere ændringer.

Disclaimer: Redaktionen har hverken jurister eller revisorer og kan ikke stilles til regnskab for rigtigheden af oplysningerne i artiklen.