Guide til start af egen virksomhed
Går du med en drøm om at starte din egen virksomhed? Så ved du sikkert også, at der er mange ting at holde styr på.
I dette blogindlæg forsøger vi at gøre dig klogere på, hvilke overvejelser du bør gør dig, når du skal starte din egen virksomhed.
Opstart af egen virksomhed:
- Valg af virksomhedsform
Det er vigtigt, at når du skal til at starte din egen virksomhed får valgt den rette virksomhedsform. Skal det være ApS? A/S? IVS?
Hvad er forskellen på en virksomhed og et selskab?
Virksomhed:
Ejer du en virksomhed, så hæfter du personligt for virksomhedens forpligtelser.
Selskab:
Ejer du et selskab, har du begrænset hæftelse, hvorfor du kun hæfter for det beløb, som du skyder ind i selskabet.
Du skal beslutte, hvilken virksomhedsform, der er bedst for dig. Tag din forretningsplan, finansieringsplan og dit budget med til en revisor, der kan hjælpe dig.
Få 3 tilbud på revisorer – 100% gratis og uforpligtende.
Få 3 gratis tilbud på revisorer
- Virksomhedsnavn
Hvad skal din virksomhed hedde? Du kan via cvr.dk undersøge, om der er andre virksomheder, der allerede bruger det navn, du ønsker til din virksomhed.
- Skat
Det er vigtigt, at gøre sig klog på, hvilke skattemæssige konsekvenser opstarten og driften af virksomheden har for dig. Dette afhænger af din virksomhedsform, hvorfor det kan være en god idé at drøfte skat med en revisor eller advokat.
- Lovpligtige forsikringer
Der er en række lovpligtige forsikringer, som du skal være opmærksom på, når du skal starte egen virksomhed. Det er blandt andet ansvarsforsikring på bilforsikring og arbejdsskadeforsikring til både dig og dine medarbejdere.
Derudover kan der være andre forsikringer, som du skal tegne – dette afhænger dog af den branche din virksomhed er i. Det er vigtigt, at du får kigget nærmere på disse forsikringer, så du er sikker på, at du får tegnet de rigtige forsikringer.
- Virksomhedsregistrering
Alle virksomheder skal grundregistreres hos Erhvervsstyrelsen – i visse tilfælde skal de også registreres hos andre særmyndigheder som fx. hos den lokale fødevaremyndighed.
Virksomheden skal registreres i CVR-registeret. Dette gør du ved at registrere dig via Erhvervsstyrelsen og følge dennes vejledninger.
- Moms og lønsumsafgift
Din virksomhed skal ligeledes registreres hos SKAT for opkrævning af moms og lønsumsafgift. Dette kan du gøre på både virk.dk samt SKAT’s hjemmeside.
- Find en revisor
Der er mange ting man skal sætte sig ind i – og meget, der skal tages stilling til i forbindelse med opstart af egen virksomhed. Derfor kan det være en rigtig god idé at finde en professionel revisor, der kan fungere som sparring, så man er sikker på, at man får truffet de rigtige beslutninger fra start.
En revisor kan blandt andet hjælpe med:
- Hvilken virksomhedstype, du skal vælge.
- Hvordan bogføring bør håndteres.
- Hvordan virksomheden bliver registreret korrekt.
- Hvilket lån, der er bedst at tage.
- Hvilke skattefradrag, der kan bruges.
Har du brug for at finde en god revisor, der kan hjælpe dig med opstart af egen virksomhed?
Få 3 gratis tilbud på revisorer
Hvad koster det at starte egen virksomhed?
Det kan svært at svare, hvad det præcist koster at starte en virksomhed, da dette afhænger af en række forskellige faktorer. Det er dog muligt at komme nærmere ind på, hvad selve registreringen af en virksomhed eller et selskab koster.
Vælger du at oprette en personlig virksomhed, som fx en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentselskab kan du gøre dette gratis. Det skyldes at Erhvervsstyrelsen ikke opkræver noget stiftelsesgebyr for disse typer virksomheder.
Vælger du at oprette et selskab, dvs. et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S), skal et obligatorisk stiftelsesgebyr på 670 kr. betales til Erhvervsstyrelsen.
Hjælp til opstart af egen virksomhed
Kom godt i gang fra start med opstart af din egen virksomhed og få hjælp af en professionel revisor. Få 3 gratis tilbud på revisorer gennem Ageras – helt uforpligtende. Ageras hjælper dig med at finde dit perfekte revisor-match – en revisor, der passer til netop dit behov.
Sådan virker det:
- Udfyld formularen på hjemmesiden.
- Inden for 48 timer vil du modtage 3 uforpligtende tilbud fra tre forskellige revisorer.
- Sammenlign priser og vælg den revisor, der passer bedst til din opgave og behov.
Det er nemt, hurtigt og 100% gratis at finde en revisor gennem Ageras. Få 3 tilbud på revisorer – 100% gratis og uforpligtende.